RKVVO 7 wint in doelpuntrijke derby van Marvilde 4

5 - 6

RKVVO 7 (zon)

Mannen beker reserve poule, 7, Groep 8 34

9 september 2012 10:00

Vooraf was er nog een kleine kans om de volgende bekerronde te halen. Hiervoor was het in ieder geval nodig om van Marvilde te winnen. Door blessures en afmeldingen hadden we zelf nog 11 spelers beschikbaar en hadden we 3 gastspelers van RKVVO 6. Kees, Ad en Joost bedankt voor jullie inzet.

De wedstrijd ging tussen twee aan elkaar gewaagde teams met mogelijkheden aan beide kanten. Bij Marvilde hadden ze veel snelheid voorin, maar de verdediging van RKVVO speelde goed op buitenspel.
Echt grote kansen waren er nog niet geweest toen RKVVO een vrije trap kreeg. Deze werd snel genomen door Eric van Keulen met een goede diepe bal op Martin. Deze nam de bal goed aan en schoot met links in de verre hoek de 0 - 1 tegen de netten. Hierop ging Marvilde op zoek naar de gelijkmaker en kwam er wat meer ruimte voor RKVVO. Deze werd goed gevonden en uit een van deze aanvallen wist Kees de 0 - 2 te maken en leken de drie punten makkelijk binnen te halen.
Marvilde kwam er echter steeds vaker uit en nadat ze eerst de aansluitingstreffer net niet maakte, werd het even later toch 1 - 2. Dit gaf Marvilde meer vertrouwen en uit een diepe bal over rechts werd de bal voorgezet en schoot de spits van Marvilde net voorbij de tweede paal de bal via de keeper in het doel voor de 2 - 2.
RKVVO leek toch met een voorsprong de rust te halen nadat Marvilde met een eigen doelpunt de stand op 2 - 3 bracht.
Bij een uitval vlak voor rust (waar het buitenspel door de scheidsrechter niet werd gefloten) maakte Marvilde toch nog de gelijkmaker en zo was het 3 - 3 bij rust.

In de tweede helft begon RKVVO wat sterker dan Marvilde en al gauw zorgde Joost op prachtige wijze voor een nieuwe voorsprong voor RKVVO 3 - 4. RKVVO bleef zoeken naar een groter voorsprong, maar weer was het Marvilde dat de stand gelijk trok. De buitenspelval werd goed omzeild en via een hard schot in de korte hoek wer het 4 - 4.
Voor de tweede wedstrijd op rij kopte Pieter (de 'Kopkoning van de Kempen') uit een corner van Jeroen Voss RKVVO weer op voorsprong 4 - 5. En als even later Marvilde voor de tweede keer deze wedstrijd in eigen dool scoort, lijkt de wedstrijd met 4 - 6 toch echt gelopen te zijn.
Marvilde krijgt toch nog even hoop als ze de 5 - 6 binnen tikken nadat Jeroen een schot niet onder controle kan houden. Maar verder dan dit komt Marvilde niet en zo gaan de 3 punten mee naar Oerle.

Doordat Geldrop/Houta Bouw met 8 - 2 wint van Nederwetten, is Gelrop door naar de volgende ronde (op doelsaldo) en is RKVVO keurig 2e geworden in deze poule met 4 5e klassers.
Volgende week wordt de eerste comnpetitie wedstrijd gespeeld om 10:00 uur in Leende tegen DOSL 4.