Julian Belle (schot)

F-Pupillen, F3, Hoofdklasse Schaduw 6

3 november 2012 9:15

Onze jongens van waren er op gebrand om de goede reeks van de afgelopen weken een vervolg te geven in Dommelen. Sinds afgelopen week zijn ze de trotse koploper en het was spannend of ze met deze druk om konden gaan, aangezien iedereen, en dus ook Dommelen, van de koploper wil winnen.

Al snel na aanvang lijkt het erop dat het een lastige ochtend gaat worden. De tegenstander komt er een paar keer gevaarlijk uit en verdedigend hebben ze de zaak ook goed op orde. Het natte en met bladeren bedekte veld is lastig te bespelen en onze spelers glijden bij hun eerste acties regelmatig uit. Na 10 minuten wordt er een harde overtreding op Roel gemaakt en dit lijkt onze jongens wakker te schudden. Na dit moment krijgt RKVVO steeds meer grip op de wedstrijd.

Tygo komt er een paar keer mooi langs aan de linkerkant en bij balverlies is Cas er als de kippen bij om de bal terug te veroveren. De mooiste actie van de eerste helft wordt ingeleid door knap uitverdedigen van Xander. Zijn pass op Justin wordt vervolgd met een dieptepass van hem op Bram die knap de achterlijn haalt en een mooie voorzet aflevert op Sven. Maar helaas gaat zijn knappe inzet, een mooie volley, net niet in het doel. Even daarna, op slag van rust, krijgt RKVVO nog een grote kans, maar ook deze gaat net voorlangs.

Na rust lijkt RKVVO het initiatief weer wat kwijt te zijn en komen de jongens van Dommelen er weer enkele keren gevaarlijk uit. Onze keeper, Roan, heeft enkele knappe reddingen en probeert al coachend verder onheil te voorkomen. Maar uiteindelijk slaagt Dommelen er toch in om tot twee keer toe het net te vinden: 2-0 voor de tegenstander!

Maar het is mooi te zien dat onze jongens niet opgeven en blijven doorvechten om terug te komen in de wedstrijd. Roel probeert van alles, maar de verdedigers stoppen hem steeds af en schromen niet om daar af en toe een overtreding bij te gebruiken. Maar uiteindelijk lukt het dan toch: Met een fantastische rush, verschalkt Bram de doelman van Dommelen: 2-1.

Zal het nog lukken om gelijk te komen? De laatste minuten zijn bloedstollend en onze jongens doen er alles aan. De verdedigers Merijn en Xander stropen de mouwen nog eens op en gaan ook mee naar voren om iets te forceren. In de allerlaatste minuut is er nog een hoekschop voor RKVVO, maar helaas… Het is en blijft 2-1.

Het is een spannend competitie… Wordt vervolgd volgende week in Hilvarenbeek.