Hoogeloon F2

16'

F-Pupillen, F3, Hoofdklasse Schaduw 7

10 november 2012

Het beloofde vandaag weer bloedstollend spannend te worden op sportpark de Heikant, met de wedstrijd RKVVO F3 tegen de gasten uit Hoogeloon. De tegenstander  was gewaarschuwd, want onze F3 was tot nu toe de enige tegenstander die er in geslaagd was om de koploper (op basis van verliespunten) te verslaan. Na het beginsignaal was het ook meteen duidelijk dat ze punten niet zomaar cadeau gingen krijgen……

De technische staf had een erg solide verdediging neergezet met Bram, Merijn, Xander, Cas en Roan. Gelegenheidkeeper van de eerste helft Roel kreeg dan ook amper enige dreiging te duchten in de nabijheid van zijn goal. De verdediging wist de geringe aanvallen van de tegenstander eenvoudig af te weren en met erg mooie passes en enkele mooie individuele acties konden de spitsen Sven, Justin en Tygo goed bereikt worden. Dit resulteerde in een paar uitstekende kansen waarbij zelfs in een en de zelfde aanval eerst de rechter en daarna de linker paal gevonden werd, maar helaas kwam de tegenstander met de schrik vrij.

Gelukkig werd de uitmuntende werklust en het mooie combinatievoetbal na zo’n 15 minuten beloond door een goal na fel stoorwerk afgerond met een afstandschot (Tygo). Het zag er naar uit dat RKVVO met een voorsprong de rust zou gaan halen, maar door het goed vastzetten van de backs door Hoogeloon kon het getrainde opbouwwerk van achter uit niet gemakkelijk uitgevoerd worden. Ondanks dat dit enkele keren toch erg goed werd uitgevoerd, kon de tegenstander na een pasje door het midden profiteren en de gelijkmaker nog net voor rust noteren.

Deze psychologische oppepper zorgde ervoor dat de tegenstander in de 2e helft het initiatief overnam, en de druk op de verdediging nam toe. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen. RKVVO kreeg twee tot driemaal de gelegenheid om goed te counteren, maar faalde helaas in de afronding. Zelfs een hakbal kon door de keeper nog worden gestopt. Na een lichte overtreding dichtbij het eigen doelgebied stelde 2e-helft-keeper Justin een mooi muurtje op die de vrije trap netjes keerde. Het veld lag echter open en na een scrimmage kon de bal door de tegenstander in het doel geschoten worden. RKVVO stelde daarna nog alles in het werk om de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk trok Hoogeloon aan het langste eind met een goed afgeronde counter. Helaas dus…. onverdiend verloren met 1-3.

Ondanks de nederlaag was er na de wedstrijd vooral trots en bewondering voor de werklust en het uitstekende spel. Als de jongens dit niveau doorzetten zal dat gedurende het seizoen nog tot hele mooie resultaten gaan leiden. Goed gedaan jongens, ga zo door!!