Accommodatie

Onbekend

Voorbeschouwing

Derby op “Super Sunday”

Voor RKVVO gaat de tweede Veldhovense derby a.s. zondag bij Marvilde gespeeld worden. De eerste tegen Rood-Wit leverde een relatief gemakkelijke 3-0 overwinning op. Deze keer zal de strijd heviger worden. Alsof het door de KNVB vooraf is geprogrammeerd, een ware “Super Sunday” is gepland in de 2e klasse F. De nummers 1 en 2 (TEC en Theole) en de nummers 3 en 4 (Marvilde en RKVVO) spelen in de 11e speelronde tegen elkaar.

Selectie Marvilde

Een prachtig moment om een derby te plannen. Beide clubs hebben na tien wedstrijden twintig punten en volgen de nummer twee Theole op drie punten. Ergens ver daar boven staat TEC langzaam maar zeker kampioen te worden.

Marvilde – RKVVO : altijd beladen. Natuurlijk door de huidige stand, natuurlijk door de eeuwige rivaliteit tussen de verenigingen, natuurlijk vanwege het feit dat beide trainers voor zowel Marvilde als RKVVO hebben gewerkt en zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te verzinnen.

Een extraatje deze keer is toch wel de stand van de competitie. Beide clubs laten zien dat er een ambitie is om voor de prijzen mee te doen. RKVVO krijgt in de komende drie wedstrijden alle kans om dat te laten blijken. Marvilde uit, TEC thuis en Beerse Boys uit. Allemaal lastig zullen we maar zeggen, maar wel een geweldige uitdaging om te laten zien dat er rekening gehouden moet worden met de Rooms Katholieken uit Oerle.

Wedstrijdverslag

RKVVO veel beter in derby dan Marvilde.

Het eerste kwartier van deze plaatselijke derby was er nog weinig krachtsverschil tussen RKVVO en Marvilde. In de 17de minuut kwam de eerste grote kans voor Marvilde, een vrije trap even buiten de 16 meter werd naast geschoten. Hierna nam RKVVO het heft in handen en kwam verdiend voor, bij een goed lopende aanval. In de 26ste minuut gaf Kay van Diessen voor op Rob van Breugel die de 0-1 binnen schoot.

RKVVO bleef de voetballende ploeg en verraste Marvilde op alle fronten.

In de 37ste minuut liep Kay van Diessen door de gehele Marvilder verdediging en schoot via de handen van de doelman van Marvilde naar 0-2. Marvilde kon hier maar weinig tegenover stellen, probeerde met lange ballen iets te forceren maar deze waren allen een prooi voor de goed spelende Oerse defensie. RKVVO vergrootte de voorsprong in de 41ste minuut na een snelle uittrap van de prima keepende Bas Cremers. Hij bereikte Rob van Breugel die doorkopte op Kay van Diessen, waarna de 0-3 een feit was.

Een kleine onachtzaamheid in de Oerse verdediging stelde Marvilde in staat om in de 43ste minuut tegen te scoren 1-3. De eerste helft werd afgesloten met een vrije trap voor Marvilde, die naast het doel van Bas Cremers belandde.

Ruststand 1-3

De tweede helft probeerde Marvilde meer aanvallend te spelen, wat ze enkele kleine kansjes opleverde, maar niet waar RKVVO bang van werd. RKVVO bleef de bovenliggende partij en kreeg de kans om de score op te voeren. Een perfecte aanval via diverse schijven luidde het vierde Oerse doelpunt in.Joost van Doormaal maakte de 1-4 met een schot in de kruising.

Het spel was gespeeld, RKVVO ging wisselen en bracht Joel van Lieshout voor Kaleem Sahebali en Daan Boeksteeg voor Rutger van Oorschot in de ploeg.

Marvilde kon deze middag niets meer inbrengen tegen het oppermachtige RKVVO.

In de 83ste minuut werd Kay van Diessen nog vervangen door Jordy Verhoeven, waarna RKVVO de wedstrijd rustig uitspeelt.

Een dik verdiende, door trainer Eric v/d Palen voorspelde wedstrijd.

Wedstrijdverslag Marvilde

Marvilde teleurstellend tegen sterk RKVVO

Zowel Marvilde als RKVVO hadden een sterke start van deze competitie. Dat resulteerde uiteindelijk in een gedeelde derde plaats tot zondag. Marvilde heeft het traditioneel moeilijk tegen RKVVO en vandaag was dat niet anders. RKVVO heeft een sterke ploeg met twee heel efficiënte spitsen en lijkt de enige ploeg die het (toekomstig) kampioen TEC lastig kan maken. Dat mag het dan overigens over twee weken bewijzen als de ploeg uit Tiel naar Oers komt.

De wedstrijd van vandaag ging in het begin nog gelijk op, maar het was al snel duidelijk dat RKVVO veel gemakkelijker voetbalt. Marvilde houdt van creatief, aanvallend spel, maar in deze wedstrijden is dat helemaal in de kaart van RKVVO. Het eerste half uur waren er kansjes over en weer, maar echt uitgespeeld was het allemaal niet. In de 27e minuut ging Kai van Diessen goed door aan de linkerkant. Zijn voorzet werd bij de eerste paal nog aangeraakt door een verdediger van Marvilde, waardoor keeper Menno Kuulkers uitgespeeld was en Rob van Breugel de bal bij de tweede paal eenvoudig in het doel kon tikken. In de 38e minuut kwam Marvilde ongelukkig op een 0-2 achterstand. Kai van Diessen schoot vanaf 18 meter op de paal, maar via de rug van Menno ging de bal alsnog in het doel. Drie minuten voor de rust leek Marvilde op een grote nederlaag getrakteerd te gaan worden. Een lange bal van keeper Cremers werd op 18 meter doorgekopt door Rob van Breugel, waarna Kai van Diessen de bal voorbij Menno Kuulkers tikte, 0-3. Één minuut later kwam Marvilde weer terug in de wedstrijd. Tayfun Yilmaz ging door de verdediging, omspeelde de doelman en tikte de bal in het lege doel, 1-3.

In de tiende minuut na de thee werd Danny Das goed weggestuurd aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Tayfun Yilmaz op vijf meter terecht, maar koppen is niet zijn sterkste kant. Via zijn schouder ging de bal over het doel. Na 64 minuten onderschepte Tayfun de bal in de verdediging van RKVVO. Hij gaf de bal op Nol van Zantvliet en Nol op zijn beurt weer op Marc Senders. Marc schoot de bal diagonaal over de verre kruising.

Één minuut later ging Rob van Breugel alleen op Menno af, maar schoot de bal naast. Twintig minuten voor het einde was Marvilde in de aanval, maar RKVVO schakelde snel over voor een vlijmsnelle counter. De bal kwam via de voet van Bram van Sambeek uiteindelijk voor de voeten van Joost van Doormaal en die mikte de bal perfect voorbij Menno voor de 1-4.

Marvilde speelde vandaag tegen RKVVO, maar leek bij voorbaat al verslagen door de wedstrijden uit het verleden. Dat moet niet zo zijn, maar de spelers van Marvilde zien in dat hun spel niet uit de verf komt tegen RKVVO. Volgende week mag Marvilde tegen SCI/Flynth proberen de vierde ronde van de beker te bereiken (dat kan RKVVO dan weer niet zeggen) en daarna volgt op 2 december de uitwedstrijd tegen Gestel. Weer een topper, maar Gestel ligt Marvilde beter…