2 - 1

Wilhelmina Boys F1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse F

1 december 2012 10:30

Vandaag stond een 'return' wedstrijd op het programma. Vorige week waren we op bezoek in Best bij Wilhelmina Boys en nu waren zij op bezoek bij ons. Vorige week wonnen we met 5-0, maar we waren gewaarschuwd nu. Ze wilden revanche nemen en dat was ook goed te zien in het begin van de wedstrijd. Ze probeerden goed druk te zetten meteen. Het spel ging heen en weer, we hadden over de hele wedstrijd gezien een zeer goede inzet, maar we gingen slordig om met de bal in bezit. Daardoor hadden we ook geen goede kansen zeker in de eerste helft. Overspelen ging matig, ballen te slap inspelen naar je maatje. Ook het 1:1 voorbij gaan ging eigenlijk niet goed dat kunnen jullie veel beter jongens! De 1-0 viel tegen het einde van de 1e helft toen een corner (goed genomen door Jordy) op de doellijn met de hand werd weggewerkt. Een penalty die goed werd binnengeschoten door Stijn.

Na rust gingen we iets beter voetballen, maar goed was het niet. Ballen van achter uit gewoon recht door het midden spelen, terwijl er aan de zijkant redelijk wat spelers vrijstonden, dat moeten we gewoon gaan zien dat dat het voetbal is wat we willen spelen. Altijd maar de snelste weg naar de goal willen vinden, terwijl er 4 tegenstanders voor staan. Dat gaat gewoon niet. Zoek gewoon de buitenkant op, simpel en vrij waar veel ruimte ligt! De tweede goal was wel een mooie. Brian trok van de zijkant met de bal naar binnen toe en zag Ziggy vrij komen voor het doel. Die hoefde dan ook maar z'n been er tegen aan te zetten, 2-0. We kregen ook steeds meer kansen daarna. Maar weer zijn we te gehaast met de afronding. Ballen meteen willen schieten in plaats van even aannemen. Een grote kans van Jordy die van  afstand schoot maar door de keeper via de paal werd weggewerkt, een schitterende omhaal-poging van Ming (ja zelfs bij de f-jes proberen ze dat!) als ook een schot van Brian die rakelings naast ging maakte het dat de stand op 2 bleef steken. De verdediging stond vandaag ook z'n mannetje en hebben nog een aantal keer moeten ingrijpen. Behalve die ene keer dat we toch te ver achteruit liepen en de tegenstander de ruimte gaven om te schieten. Iets wat we vooraf afgesproken hadden om niet te doen. Korter op je tegenstander voetballen. Weer een goed leermomentje jongens!