Accommodatie

Onbekend

Voorbeschouwing

Dit was de mening van de Marvilde-verslaggever na de wedstrijd tegen Marvilde :

RKVVO heeft een sterke ploeg met twee heel efficiënte spitsen en lijkt de enige ploeg die het (toekomstig) kampioen TEC lastig kan maken. Dat mag het dan overigens over twee weken bewijzen als de ploeg uit Tiel naar Oers komt.

Aanstaande zondag zijn we twee weken verder en mogen we het inderdaad gaan bewijzen. Na de spetterende 4-1 winst op Marvilde staat er een nieuwe grote uitdaging te wachten. Het kampioensteam van TEC (de Tielse Eendracht Combinatie) gaat bij ons in Oers proberen om hun 12e overwinning op rij te gaan behalen. Ongekend natuurlijk de uitslagen die TEC er heeft neergezet dit seizoen : 11 gespeeld - 33 punten / 45 voor en 8 tegen. Maar ondanks die geweldige cijfers worden we daar in Oers niet bang van.

RKVVO - TEC vorige seizoen Sjors Rombouts in duel om de bal

De verwachting is dan ook dat trainer Eric van der Palen voor de winst zal gaan en er minimaal een gelijk spel uit zal halen. Vooraf had niemand kunnen voorspellen dat RKVVO als eerste team in deze competitie punten van TEC zou kunnen pakken. Minder kenners geloofden dat RKVVO dat zou doen als de nummer twee van de competitie. Een ware topper dus in 2F.

Wedstrijdverslag

RKVVO verdiende meer dan gelijk tegen TEC.

RKVVO wat aantrad tegen de koploper zonder Dick van de Donk en Rick Noels,(die volgende week na lange blessure weer bij de groep aansluit) was zeker van dezelfde sterkte.

Beide ploegen startten zo aanvallend mogelijk en gaven nagenoeg niets weg.

De eerste kans was voor TEC uit Tiel, een vrije trap op 20 meter van het Oerse doel was een prooi voor RKVVO doelman Bas Cremers. Een foutje in de 17de minuut bij RKVVO, een te korte terugspeelbal, luidde het eerste doelpunt van TEC in 0-1.

RKVVO bleef voetballen en kwam al snel op de verdiende gelijkmaker, Kay van Diessen brak in de 25ste minuut op links door en gaf een prima voorzet waaruit Rob van Breugel de 1-1 binnen kopte.

Nauwelijks 2 minuten later gaf Kay van Diessen de bal door aan Jorrit Mol die uithaalde en de keeper van TEC volstrekt kansloos liet 2-1.

De aan elkaar gewaagde ploegen bleven op zoek naar een volgend doelpunt.

In de 33ste minuut komt TEC in buitenspel positie op een 2-2 stand.

Veel gebeurde er verder de 1ste helft niet zodat de rust aanbrak met een 2-2 stand.

De tweede helft was een kopie van de eerste, 2 ploegen die voor de overwinning gingenen alleen de scheidsrechter maakte er een zooitje van. Met maar liefst 9 gele kaarten op het einde van de wedstrijd, waar normaal een goede scheids het met 1 of 2 had afgedaan.

Deze man vond het heel belangrijk om in de belangstelling te staan, (jammer)

In de 70ste minuut wordt Jorrit Mol vervangen door Joel van Lieshout.

In de 79ste minuut werd Pieter Jansbeken omver gekegeld door een van de TEC spelers maar de scheidsrechter zag het andersom, gaf TEC even buiten de 16 meter een vrije trap, die vervolgens direct werd ingeschoten naar een 2-3 stand in het voordeel van TEC.

Jari Gepkens kwam bij RKVVO in de 81ste minuut in de ploeg voor Rutger van Oorschot.

In de 87ste minuut krijgt RKVVO een strafschop voor het wegduwen van Joost van Doormaal binnen de 16 meter.

Bram van Sambeek schoot deze onberispelijk binnen naar een verdiende 3-3 stand.

Een gelijk spel, waarbij TEC nog het beste weg kwam. (het 1ste puntverlies voor TEC )