Scheidsrechter

Hermus, M.J.C.

Wedstrijdverslag

RKVVO wint verdiend bij Heeswijk.

RKVVO startte fel in deze wedstrijd en kwam in de 6de minuut op voorsprong door een doelpunt van Rob van Breugel na aangeven van Jorrit Mol.

RKVVO had het betere van het spel, schiep zich nog enkele kansen en bleef de baas over Heeswijk.
Toch kwam Heeswijk langszij, na een uitval in de 17de minuut.

Balverlies in de 24ste minuut op het middenveld bij Heeswijk luidde de tweede Oerse treffer in, Rob van Breugel onderschepte de bal, ging alleen op de Heeswijkse
keeper af en scoorde beheerst de 1-2.
Heeswijk begon aan te dringen, schiep zich enkele kansen, maar Robbert Koek hield het Oerse doel schoon.

Ruststand 1-2
De tweede helft was een kopie van de eerste, RKVVO heerste en Heeswijk kon alleen met lange ballen proberen om nog iets aan de stand te veranderen.
RKVVO ging wisselen en bracht Bram van Sambeek voor Rick Noels in het veld.
Ook Teun Joppen en Sam Heinemans kwamen voor respectievelijk Kaz Schellekens en Kay van Diessen.
Een snelle aanval in de 84ste min brengt RKVVO op verdere voorsprong, Rob van Breugel geeft voor op Sam Heinemans die de 1-3 binnen schiet.
Het mooiste doelpunt kwam in de 89ste minuut op naam van Mark Vruggink, die de 1-4 in de kruising schoot.

Brabants Dagblad

Heeswijk – RKVVO 1-4  (1-2). 5. Van Breugel 0-1, 17. Van Dijke 1-1, 23. Van Breugel 1-2, 83. Heinemans 1-3, 90. Vruggink 1-4.  Heeswijk-trainer Ton Berens was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Maar we gaven de goals te gemakkelijk weg.”

Verslag Heeswijk
Slordigheden worden Heeswijk fataal Het eerste voorjaarszonnetje voelde heerlijk aan op Sportpark De Balledonk. RKVVO kwam vandaag op bezoek bij VV Heeswijk en de ploeg van trainer Van der Palen draait goed mee boven in de ranglijst. Heeswijk zag in de warming-up spits Frank Dobbelsteen afhaken vanwege de griep. Daarom startte Wouter van Dijke in de punt van de aanval.

RKKVO liet vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hermus direct zien dat ze voor niets minder dan 3 punten naar Heeswijk waren afgereisd. Binnen 5 minuten lag de bal al achter doelman Lunenburg. Spits Van Breugel zorgde voor de 0-1. Daarna knokte Heeswijk zich met veel energie in de wedstrijd. Dit leidde ook tot de verdiende gelijkmaker van Wouter van Dijke. Daarna hield Heeswijk het heft in handen en waren er kansen op de voorsprong. Op het moment dat iedereen dacht dat het doelpunt voor de thuisploeg zou vallen, leidde aanvoerder Van Doorn met dom balverlies op het middenveld echter de 1-2 in. Opnieuw Van Breugel was er als de kippen bij om te profiteren. De blauw-witten lieten de koppies niet hangen en creëerden diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. De grootste was voor Danny Aarts die, na goed voorbereidend werk van Jordy van Houtum, volledig vrijstaand op 10 meter voor het doel hoog over schoot.

Na rust begon Heeswijk opnieuw sterk en de gelijkmaker hing in de lucht. Kansen voor Van Dijke en Hein van Nuland werden echter niet verzilverd en daarna ebde het geloof langzaam weg. RKVVO bleef steeds eenvoudiger overeind en liep in de laatste 10 minuten van de wedstrijd via de counter nog uit naar 1-4.

Al met al speelde Heeswijk geen slechte wedstrijd maar werden de eigen slordigheden het team van Ton Berens fataal.

De berichten waren slecht voor Teun Joppen, voetbal zou waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn. Na een geslaagde heupoperatie en een langdurig herstel maakte Teun zijn rentree. Opvallend was zijn multifunctionele inzet tijdens de wedstrijd als speler/verzorger.